Byl by ale omyl si myslet, že by snad hráli doteď na půl plynu. Naopak, snaží se strávit co nejméně času v pekelné výhni na dvorci, soustředí se na každý fiftýn, aby ho uhráli. Každý set zbytečně strávený navíc na kurtu je v dalším týdnu může šeredně mrzet.

Přestože se na grand slamu hraje dvouhra každý druhý den a tudíž je na regeneraci o den víc času než na běžných turnajích, je hlavně v mužské kategorii skoro smrtelné dostat se do koloběhu pětisetových maratónů. Před pár dny Slovince Kavcice po jednou takovém souboji v úmorném vedru museli lékaři kvůli křečím v celém těle uvést dokonce do polospánku. Po takovém zápase, přestože jej vyhrál, se pak dá těžko pomyslet na úspěch v dalším kole. Však také potom Kavcic naprosto hladce prohrál s Tsongou.

Co vám kromě tenisu ale v Melbourne nemůže uniknout? Pohled na kvanta sportujících lidi. Parky i pláže jsou pořád plné lidí, kteří běhají, cvičí, veslují nebo jen sportovně chodí. Ve městě jen zřídka potkáte někoho obézního. To o čem Američané jen mluví a pak se cpou hamburgery, to tady společnost evidentně ctí a skutečně provozuje. Je to na Australanech opravdu vidět, navíc jsou usměvaví a plní energie. Až člověk napadne, že bychom si z nich měli vzít pozitivní příklad