Australian Open letos nenabídl skoro žádné velké překvapení kromě nečekané čtvrtfinálové prohry Sereny Williams. A tak se naše prohra ve čtyřhře už ve druhém kole dá bohužel považovat za jeden z těch méně očekávaných výsledků. Lucka si to spolu s Frantou Čermákem vynahradila alespoň výborným výsledkem v mixu, kdy došli až do finále.

Pro český tenis je určitě povzbudivá taky účast Katky Siniakové ve finále juniorské dvouhry, takže nějaká česká stopa v Austrálii přece jen zůstane, i když asi mnozí z nás cítí , že by měla být výraznější... Postupně opouštíme Melbourne s vírou, že na French Open to bude lepší.

Většinu hráčů teď čeká přesun do Evropy, s tím spojené problémy s aklimatizací, přechod do haly a příprava na týmové soutěže. První kola Davis cupu i Fed cupu jsou za dveřmi a je třeba se dobře nachystat. České týmy nemají na úvod zrovna jednoduché soupeře. Kluci to i přes neúčast Federera se Švýcary v čele s Wawrinkou nebudou mít snadné a platí to i o nás, i když Austrálii aspoň máme doma. Sam Stosur se nenachází v optimální formě, ovšem je to hráčka světové extratřídy a umí se na zápas připravit. Nicméně jsme favorité a podle toho se musíme chovat.

Takže vzhůru do zimy, do haly, do …, jak to říkal ten Cimrman, ne teda o volbách...