Náš tým se sešel v Ostravě a pokusíme se navázat na výsledky posledních dvou let. Fedcupový týden je takový zvláštní. Jsme sice v roli favoritek, a tak psychický tlak v domácím prostředí bude určitě cítit, ale zejména v začátku týdne se ho snažíme nevnímat.

Na rozdíl od individuálních turnajů, kde se každá z nás soustředí sama na sebe, je tento týden fajn zpestřením a většinou díky skvělé partě i určitým relaxem. Přestože tréninkové dávky se nesnižují, doba mezi nimi bývá vyplněná spoustou legrace a společných zážitků.

Myslím si, že si to všichni užíváme. Sice to teď vypadá, že se budeme dávat zdravotně do kupy, ale máme famózní lékařský tým, který nás na Stosurovou a spol. určitě dobře připraví. Naší povinností je samozřejmě uspět. Já si minulý týden v Paříži konečně spravila chuť i náladu, tak se budu snažit přispět svým dílem.

Jinak tento týden je pro tenis velmi důležitý. Na dvorce se po delší pauze vrací Rafael Nadal. Nejen vynikající hráč, ale samozřejmě i důležitá osoba, co se týče marketingu a PR tenisu. Rafova absence byla cítit ve všech směrech, tak věřím, že se mu jeho návrat na turnaji ve Vina del Mar povede.

Pozornost médií, sponzorů i fanoušků bude právem upřena do Chile.