Mám ve svém programu volný týden, co se týče účasti na turnajích, což ovšem neznamená dovolenou, spíš naopak. Jsme s trenérem v Ponte Vedra, kde absolvuji deset dní relativně tvrdé přípravy.

Ponte Vedra, kromě toho, že zde má svůj hlavní stan ATP, je i sídlem jedné z velkých amerických univerzit UNF (University of North Florida). Já se připravuji na jejích dvorcích, a tak jsme tu mohli s koučem sledovat mistrovské utkání s jinou univerzitou. Kvalita hry je slušná, nicméně výrazně nižší než na profesionálním okruhu.

A právě k tomu směřuji. Když vaše ratolest nebude mít potenciál na profesionální tenis, je tady další (a ani se mi nechce říct druhá) varianta pokračování. Zhruba ve věku dokončení střední školy se dá s velkou pravděpodobností říci, jestli hráč nebo hráčka má na profi tenis.

Pokud ne, může se vydat cestou studia na vysoké škole a díky tenisu bude mít velkou šanci získat stipendium na některé americké univerzitě, a na základě něho tak získat příležitost studovat téměř zadarmo v zahraničí. O tom se mnoha mladým lidem, zejména kvůli finanční náročnosti, může jen zdát.

Jinak na profesionálním okruhu Češi v uplynulém týdnu opět zabodovali. Díky našim jedničkám jsme v minulém týdnu zaznamenali výrazné úspěchy, vítězství Petry Kvitové v Dubaji a Berdychovo finále v Marseille jsou parádní.