Oba turnaje s dotací přes pět milionů amerických dolarů následují těsně za sebou a netradičně se hraje 10 dní na stejném povrchu a se stejnými tenisty. Základ je tedy stejný a přitom jsou pro hráče tak odlišné.

Indian Wells, ráj v Kalifornii. Klidné místo, které je součástí skupiny malých měst uprostřed pouště. Palm Desert, tak se celá oáza jmenuje, je jen dvě hodiny autem z Los Angeles. Je zde krásné počasí, teplo a sucho. Hráči tu výplétají o něco málo tvrději své rakety, protože ve zdejších povětrnostních podmínkách míčky více létají. Rovněž je potřeba ohlídat v kolik jdete na kurt. Teploty relativně rychle kolísají a pokud jdete hrát večer, může být i třeba o 15 stupňů méně než přes den a tomu je potřeba se přizpůsobit.

Naproti tomu další týden Miami je město, které je super živé, plné jižanského temperamentu.

Je zde témeř stejně teplo jako v Indian Wells, ale diametrálně odlišné ovzduší. Vysoká vlhkost po celý den a často přítomný vítr jsou dva hlavní atributy se kterýmy se musíme poprat. Zápasy jsou zde mnohem fyzicky náročnější a vítr z nich někdy dělá doslova horor. Míčky létají pomaleji a tudíž je potřeba měkčí výplet, ale hlavně železnou trpělivost a to tedy není má nejsilnější stránka. Nicméně je to pro všechny stejné a musím se s tím poprat, tak mi držte palce.