Turnaj v Miami letos kvůli nepřítomnosti dvou velkých hvězd v mužské kategorii (Nadal ani Federer nestartují) a zranění Viktorie Azarenkové u žen trošku ztrácí v prestižním souboji s ostatními turnaji v supersérii.

Když se k tomu přidá i fakt, že úroveň místního zastaralého areálu je – jak pro hráče, tak pro diváky – už pomalu na hraně únosnosti, je celkový dojem z uplynulého týdne dost rozpačitý. Turnaj vlastněný jednou z největších sportovních agentur světa, IMG, rozhodně dost pokulhává za dynamickým rozvojem ostatních.

Pro hráče ovšem vyšla minulý týden dobrá zpráva o velmi výrazném navýšení odměn na letošním US Open a potvrdila, že tlak hráčů ATP na majitele grandslamů byl úspěšný.

Po navýšení odměn v Austrálii je tak zřejmé, že budou muset zareagovat i ostatní grandslamy. Paříž už oznámila, že zveřejní navýšení v dubnu. Myslím, že je dobře, že se tak děje poklidnou cestou dohody a že tenisu nehrozí něco, co se stalo letos v NHL, kde se kvůli výluce půl roku nehrálo.

Bohužel mně osobně se nepodařilo na turnaji v Miami prolomit prokletí ve dvouhře. V typickém počasí, kdy máte pocit, že hrajete v prádelně nebo v páře, jsem hrála špatně.

Ve čtyřhře jsme naopak podaly s Luckou jeden z našich nejlepších výkonů v letošním roce, ale na výbornou Kuzněcovovou to nestačilo. Je na nás s Luckou vidět, že se nám nedaří ve dvouhrách, a tím pádem nás naše narušené sebevědomí trošku sráží. Teď nás čeká jeden menší turnaj, abychom se zkusily znova nakopnout.